• 1
 • 2
 • 3

Магистерски студии

Институтот за комуникациски студии (ИКС) е научно-истражувачка институција која организира едногодишни и двегодишни магистерски студии.

Информирај се
TOM 05582

Студиски програми

Магистерски студии за (1) Менаџирање на стартегиски комуникации и (2) Менаџирање на медиуми и мултимедија.

Информирај се
upisi

Уписи

Конкурс за запишување студенти на втор циклус – магистерски студии во академската 2016/2017 година.

Информирај се
slikasajt

ШТО РАБОТИМЕ

 • За нас
  Ја унапредуваме науката и градиме мрежа на млади истражувачи 

  ИКС е основан од Високата школа за новинарство и за односи со јавноста.

  Информирај се

 • ПрепоракиСтудентите и професорите за магистерските студии

  Препораки
  Студентите и професорите за магистерските студии

  Погледнете ги видео препораките.

  Информирај се

 • Истражувања
  Спроведуваме научни истражувања за медиуми и комуникации

  Главни области: (1) Новинарство и медиуми и (2) Односи со јавност и корпоративно комуницирање.

  Информирај се

 • ПроектиГи развиваме демократските вредности  и професионалните стандарди

  Проекти
  Ги развиваме демократските вредности и професионалните стандарди

  Организираме јавни настани, експертски панели, обуки, ресурси, вмрежувања и кампањи

  Информирај се

 • КурсевиНудиме специјализирани курсеви за професионален развој

  Курсеви
  Нудиме специјализирани курсеви за професионален развој

  Учесниците добиваат сертификати или се стекнуваат со одреден број кредити по ЕКТС

  Информирај се

 • Обуки и консултации
  Дизајнираме модели за унапредување на организациите  

  Правилни и долготрајни решенија кои одговараат на специфични корпоративни потреби.

  Информирај се

 • УчебнициИздаваме учебници во рамки на едицијата „Ex Libris“

  Учебници
  Издаваме учебници во рамки на едицијата
  „Ex Libris“

  Книги од домашни автори и превод на странска литература.

  Информирај се

 • Публикации
  Издаваме истражувачки публикации во едицијата „ResPublica“

  Истражувачки монографии, авторски книги, академски статии, зборници.

  Информирај се

Поврзани страници

ResPublica

иницијатива за дигитално граѓанство

Медиум

програма за медиумска писменост

Висока школа

за новинарство и за односи со јавноста

 
Наши стратегиски цели се поттикнување на научно-истражувачката дејност, организирање на квалитетно високо образование, унапредување на професионалните способности и ширење на медиумско-информациската писменост.

Истражувај   ⋅   Студирај   ⋅   Усовршувај се

Програмски активности

 • 1 Јавен интерес
 • 2. Онлајн ресурси
 • 3. Медиумска писменост
 • 4. Стратегии
 • 5. INFOCORE
 • 6. Креативни индустрии
load more hold SHIFT key to load all load all

Известувања и ресурси

 • Библиотека

  prijavi se informator

  Отворен ресурсен центар што содржи околу 1.000 наслови кои можете да ги пребарувате по електронски пат и да ги изнајмите.
 • Интранет

  prijavi se informator

  Содржи информации, материјали за учење, студентски портфолија, видео училница и алатки за комуникација кои го олеснуваат процесот на студирање.
 • Информатор

  prijavi se informator

  Информирајте се за актуелните активности и добијте ги онлајн материјалите што ги продуцира ИКС.
 • 1

Актуелно

Професори

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Institut za komunikaciski studii Final 2