fbpx

 

 

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е водечка организација во областа на студиите по новинарство, медиуми, односи со јавност, политичка комуникација и корпоративно комуницирање. Нашата мисија е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.

_____________

Дигитален активизам

Дигитален активизам е онлајн платформа каде што на едно место може да ги најдете сите ресурси на Институтот за комуникациски студии изработени во различни проекти. Целта на платформата е да им овозможи на граѓаните, активистите, медиумите, училиштата, невладините организации и сите други полесен пристап до едукативни и информативни материјали од областа на комуникациите, новинарството, медиумската писменост, дигиталниот активизам, јавниот интерес и екологијата.

На онлајн платформата Дигитален активизам можете да најдете едукативни видеа, вебинари, прирачници, квизови, инфографици, едукативни постови како и блогови објавени на ResPublica, Дома и Стоп дезинформации.

Date: