fbpx

 

 

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е водечка организација во областа на студиите по новинарство, медиуми, односи со јавност, политичка комуникација и корпоративно комуницирање. Нашата мисија е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.

_____________

Брак Tag

Секој седми брак во Македонија завршува со развод. Во последните години драстично е зголемен бројот на разведени бракови и годишно е повеќе од 2000. Бројот на разводи лани пораснал за 9,4% во споредба со 2022 година.