fbpx

 

 

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е водечка организација во областа на студиите по новинарство, медиуми, односи со јавност, политичка комуникација и корпоративно комуницирање. Нашата мисија е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.

_____________

признание Tag

Станува збор за приватизација на атрактивни парцели спроти поранешното НИП „Нова Македонија“, кои завршија во рацете на познат бизнисмен по цена од седум евра од квадрат. Истражувањето предизвика голем интерес во јавноста, по што Владата беше принудена да ја промени Уредбата за приватизација на градежно државно земјиште и да ги зголеми цените.