fbpx

 

 

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е водечка организација во областа на студиите по новинарство, медиуми, односи со јавност, политичка комуникација и корпоративно комуницирање. Нашата мисија е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.

_____________

Соседски недоразбирања за колективното домување

Една стара поговорка вели: Секој да си гледа во сопствениот двор! Но, проблем е кога дворот не е сопственост само на еден човек или на едно семејство, туку на повеќемина станари односно на цела зграда.

Во првото издание на емисијата „Само прашај“ зборуваме за проблемите кои ги мачат граѓаните за домувањето и одговараме на нивните прашањата за колективното живеење во зграда.

Емисијата „Само прашај“, која е копродукција на ИКС и МТВ, ќе се обработуваат различни прашања на граѓаните коишто го диригираат квалитетот на секојдневниот живот.