fbpx

 

 

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е водечка организација во областа на студиите по новинарство, медиуми, односи со јавност, политичка комуникација и корпоративно комуницирање. Нашата мисија е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.

_____________

Колку е тежок патот до инвалидска пензија?

Кога животот неочекувано ќе тргне во удолница, системот би требало да биде столб за стабилност, но наместо тоа, државата исцртува лавиринт од процедури и документи. Оние кои бараат да стекнат право на инвалидска пензија јавно зборуваат дека им бараат мито и од неколку илјади евра. За процесот до инвалидска и семејна пензија и потребата од пензиските реформи, гледајте во емисијата „Само прашај“.

 

Емисијата на Институтот за комуникациски студии се продуцира во соработка со МТВ.