fbpx

 

 

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е водечка организација во областа на студиите по новинарство, медиуми, односи со јавност, политичка комуникација и корпоративно комуницирање. Нашата мисија е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.

_____________

Уписи на магистерските студии по комуникации и медиуми

Институтот за комуникациски студии (ИКС) запишува студенти на магистерските студии за Менаџирање на стратегиски комуникации и Медиумски менаџмент. Овие програми ќе ти овозможат да ја задоволиш твојата страст за знаење и ќе ти обезбедат цврста основа за напредување во различни кариерни правци.

Студиските програми претставуваат точно одбрана комбинација од теоретски познавања за светот на комуникациите и медиумите, заедно со пренесување на практични вештини за твоето постојно или идно работно место. Совладај ги клучните основи на стратегиските комуникации, дигиталните медиуми, менаџментот и претприемништвото и аналитичкото размислување. Нашиот пристап на активно учење ќе те оспособи за аналитичко размислување, поголема самодоверба и подобро лидерство, вештини кои се нужни за вработување и за кариерен развој.

Што добиваш?

  • Академска надградба за професионалци;
  • Најнови комуникациски и медиумски програми;
  • Знаење применливо во јавниот и приватниот сектор.
  • Проактивност низ тимски и лидерски задачи;
  • Онлајн учење во виртуелнa училницa;
  • Врвни професори и ментори од Македонија и странство.

Искористи ги можностите на Ерасмус+ програмата додека студираш и добиј диплома со научно звање „магистер по менаџирање на стратегиски комуникации“ односно „магистер по мAедиумски менаџмент“.

IKS-Newsletter_APLICIRAJ_Horizontalno