Насоки
 
ikona coveceseparator

Нacoките за урамнотежено лидерство во македонските организации содржат конкретни кадровски мерки и алатки за кариерен развој на жените и на мажите во иста мера. Со примена на овие мерки, Вашата организација може да воспостави континуиран и систематичен пристап за поттикнување на еднаквоста, така што на способните жени ќе им го олесни пристапот до управувачките позиции и ќе го достигне критичниот праг од 30 отсто жени на менаџерските нивоа. Докажано е дека со застапеноста на жените на управувачките позиции се зголемува економската ефикасност и конкурентност на организацијата.

Smernice makedonija ePublikacija FINAL1 opt 1
separator