fbpx

 

 

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е водечка организација во областа на студиите по новинарство, медиуми, односи со јавност, политичка комуникација и корпоративно комуницирање. Нашата мисија е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.

_____________

Магистерски студии

Магистерски студии по Менаџирање на стратегиски комуникации и Медиумски менаџмент.

Еразмус+

Соработка со универзитети и компании од странство за студиска размена.

Медиумска писменост

Едукација и издаваштво во областа на медиумската писменост.

Онлајн едукација

Онлајн програми за едукација и стручна доедукација на професионалци во областа на комуникациите и медиумите.

Онлајн ресурси

Едукативни содржини и ресурси за медиуми, комуникации, дигитален активизам и јавен интерес достапни на еден клик од